DEGUSTARI

Vă așteptăm la Crama Budureasca pentru degustări profesioniste pentru fiecare client și orice ocazie!

Vizitează-ne

Colecțiile noastre de vinuri

Vine in Flames

Vine in Flames

Clasic

Clasic

Organic

Organic

Premium

Premium

Origini

Origini

Noble

Noble

Magnum

Magnum

Spumant

Spumant

Exuberant

Exuberant

Bristena

Bristena

Bag in Box

Bag in Box

Vine in Flames

Colecția Vine in Flames se adresează zonei de export.

Vinurile din această gamă sunt seci, parțial maturate la baric pentru a obține complexitatea și structura dorite, și sunt învechite la sticlă cel puțin 4 luni înainte de lansarea pe piață.

Denumirea gamei simbolizează arderea viilor dacice de către regele Burebista, pentru a descuraja atacurile inamicilor pe teritoriile sale. Am readus la viață soiuri de viță și vinuri deosebite prin valoarea lor, în același loc unde acum 2000 de ani căpetenia dacilor a decis să ardă viile, pentru a nu deveni o atracție pentru invadatori.

Vinurile Gamei

Clasic

Vinurile din gama Clasic sunt preponderent demiseci și prezintă caracteristici deosebite. Sunt vinuri tinere, proaspete, destinate mai ales zonei de retail, acolo unde cererea pentru vinuri demiseci este mai mare.

Aceste vinuri sunt accesibile ca preț și potrivite atât pentru consumul curent cât și pentru evenimente speciale, fiiind o expresie a îmbinării dintre tradiția clasică și stilul modern de vinificare.

Vinurile Gamei

Organic

Vinurile din gama Organic sunt produse în serie limitată prin procese certificate ecologic la Crama Budureasca.

În obținerea vinurilor din această gamă, am folosit doar ceea ce Mama Natură ne-a oferit din plin: pământ, aer, apă, soare. Acestea sunt singurele ingrediente, valorificate în mod natural pentru a obține maximum din fiecare strugure, fără a folosi pesticide, fertilizatori sau alte substanțe chimice.

Totul a început cu frunza de viță de vie. Apoi strugurii au devenit must și mai târziu vin, captând amprenta celor care l-au plăsmuit. Iar, la final, creatorii au desăvârșit vinul cu un strop din inima și sulfetul lor.

Vinurile Gamei

Premium

Fiind dedicată în mod special, dar nu exclusiv, sectorului HoReCa, majoritatea vinurilor din gama Premium sunt vinificate în sec, parțial maturate la baric și învechite la sticlă pentru o perioadă de minimum 3 luni înainte de a fi lansate în piață.

Colecția de medalii internaționale cucerite de foarte multe sortimente din gama Budureasca Premium atestă calitatea indiscutabilă a acestor vinuri, adresate în mod special pasionaților și finilor cunoscători.

Vinurile Gamei

Origini

Vinurile din gama Origini sunt exclusiviste, produse în cantități limitate și reprezintă o selecție a vârfurilor de calitate din fiecare an de recoltă. Strugurii, atent selecționați și sortați manual, provin din parcele unde condițiile de climă, sol și expunere la soare sunt ideale pentru a obține vinuri corpolente, cu personalitate unică.

Vinurile sunt maturate în baricuri de stejar care provin din diferite zone ale lumii, pentru o diversitate mai mare de arome. Astfel, la finalul unui proces de creație atent urmărit încă din faza de cultivare a strugurilor în vie și până la învechirea vinului în sticlă, iau naștere aceste vinuri desăvârșite.

Vinurile Gamei

Noble

Noble este o gamă aparte din portofoliul nostru, pentru că reunește doar cupaje ce poartă amprenta de autor a vinificatorului Budureasca, Stephen Donnelly. Noble 5 este primul cupaj din gamă, creat din 5 soiuri nobile de struguri negri – Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Shiraz, Fetească Neagră.

Cabernet Sauvignon este regele, cu prezența sa impunătoare și cu taninuri îndrăznețe, acompaniate de note de condimente. Pinot Noir este regina, cu frumosul ei buchet de fructe de pădure și taninuri moi. Merlot este prințul vârstnic, cu finalul lung și plăcut. Shiraz este tânărul prinț, cu arome vioaie de coacăze negre și piper. Iar Fetească Neagră este prințesa, carismatică, elegantă și delicată.

Vinurile Gamei

Magnum

Gama Magnum reunește 2 sortimente – Rose (demisec) și Fetească Neagră (sec), ambele la sticlă de 1.5l. Magnum reprezintă aceeași calitate recunoscută a vinurilor Budureasca, într-un format inedit.

Fiecare sticlă de Magnum Rose sau Magnum Fetească Neagră este ambalată cu atenție într-o cutie individuală, ceea ce face din vinurile acestei game nu doar un companion fidel la petreceri, aniversări sau alte ocazii speciale, ci și un foarte bun prilej de a vă surprinde amicii și familia cu un cadou stilat.

Vinurile Gamei

Spumant

Prima Stilla (Prima Picătură, în latina veche) este primul vin spumant produs la Crama Budureasca, fiind destinat în mod special segmentului de restaurante, terase sau cluburi.

Obținut din struguri nobili de Chardonnay și Pinot Noir în proporții egale, vinul a fost creat prin metoda tradițională Champenoise, cu dublă fermentație – în tank timp de 4 luni și în sticlă timp de 18 luni. Este un vin brut, având conținutul de zaharuri între 0 și 12 gr/l.

Prima Stilla se remarcă prin perlajul fin și consistent ce durează până la 4 ore, dar și prin aroma sa inconfundabilă de pâine ușor coaptă sau prin gustul floral cu note de citrice proaspete.

Vinurile Gamei

Exuberant

Vinurile din gama Exuberant sunt demiseci, tinere și proaspete. Sunt vinuri bine echilibrate care, datorită modului de vinificare, și-au păstrat calitatea aromelor fructate.

Gama Exuberant este compusă din trei cupaje: BLANC (cupaj alb), NOIR (cupaj roșu) și ROSE. Grație prețului atractiv, a calității foarte bune și nu în ultimul rând datorită diverselor oferte speciale asociate acestei game, vinurile din gama Budureasca Exuberant sunt alegerea numărul unu a clienților noștri pentru evenimentele și ocazii speciale. Pentru că orice petrecere reușită începe cu un vin bun.

Vinurile Gamei

Bristena

Gama Bristena se adresează în mod special, dar nu exclusiv, femeilor, fiind formată din vinuri demidulci cu arome florale și fructate. Atât forma atipică a sticlei cât și elementele etichetei, desenate în culori vibrante și vesele, susțin adresabilitatea pentru doamne și domnișoare.

Interesul nostru pentru tradiție a fost o adevărată sursă de inspirație în alegerea denumirii acestei game, Bristena fiind un cunoscut și popular nume feminin din vremea vechilor daci.

Vinurile Gamei

Bag in Box

Gama Bag in Box DOC conține vinuri seci și demiseci cu aceleași caracteristici aferente gamei Budureasca Standard, diferența fiind doar la forma de prezentare, ambalajul cunoscut sub numele de BiB fiind o alternativa excelentă și foarte competitivă ca preț pentru îmbutelierea la sticlă.

Bag in Box-ul este un ambalaj modern, conform cu standardele europene. Vinurile din această gamă sunt ambalate într-un pungă flexibilă și sigilată în vid, pentru a proteja vinul de contactul cu lumina și aerul, asigurându-se astfel garanția conformității produsului.

Vinurile Gamei